Pojken i randig pyjamas

Pojken i randig pyjamas är skriven av John Boyne och utspelar sig under andra världskriget. Huvudpersonen är en 9 årig pojke vid namn Bruno. Han och hans familj tvingas, mot sin vilja, flytta bort från sitt stora fina hus i Berlin ut till ett mindre och ointresant hus där det inte finns något av de många sakerna han saknar från Berlin. Det ända som finns runt huset är ödlig natur och det som Bruno tror är en bondgård där alla går klädda i likandan randiga pyjamasar. Men dit var han ju förbjuden att gå.
En dag minns Bruno ett av sina stora intressen i Berlin, upptäcksfärder. Han ger sig iväg på en lång vandring längst stänglset till "bondgården" och finner tillslut något att utforska. På andra sidan stängslätt sitter en pojke samma storlek som Bruno, i randig pyjamas. Pojkarna blir mycket nära vänner och träffas varje dag på varsin sida om stängslätt.
Bruno är helt ovetande om vad som försigår med invånarna på andra sidan stängslätt, och även om allt som har med nazisterna att göra. Han har mycket höga tankar om sin pappa som mycket riktigt är en högt uppsatt millitär.
Det här är en mycket läs värd bok. Hemsk men trotts det så himla bra! När jag läste den här bubblade det upp en massa tankar, hur kan någon utsätta barn för sådant?
Läs den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0